Niels Brock-komsammen 25. april 2018 - DieselHouse
...og frokosten blev efterfølgende indtaget i frk. Barners kælder
H.C. Ørsted Værket
...Og bag det ligger DieselHouse i en mega-stor hal

DieselHouse museet fortæller historien om B&W helt tilbage til 1843, hvor det hele startede med et enmands smedeværksted. Senere hen udviklede B&W sig til at være en af Danmarks største arbejdspladser og beholdt denne titel i hundrede år frem.

Størstedelen af museets udstillinger et bygget op omkring materiale DieselHouse har overtaget fra det gamle B&W Museum, der i sin tid lå Strandgade 4 på Christianshavn.

B&W har siden begyndelsen af det 20.århundrede været blandt verdens største udviklere og producenter af store to-takt- og fire-takt-dieselmotorer tilskibsfremdrift og elektricitetsværker, samt udvikling og produktion af avancerede skibe. Produktionen af skibe og motorer flyttede til lavtløns områder i Østen, men MAN Diesel og Turbo, som er navnet på virksomheden i dag, har formået at bevare udvikling og konstruktion af de store to-takt dieselmotorer i Danmark. Rettighederne til at producere motorerne sælges til fabrikker over hele verden.

 
Tavlen viser B&W's spændende historie
Her lidt håndværktøj til de store drenge
Der lyttes interesseret
Vor rundviser - guiden og tidligere maskinmester Finn Kromann - var dygtig og kunne berette mangt og meget gennem de mange etager i det spændende museum - her står han foran en privatbygget motor - opbygget af reservedele en gang i 1950'erne.
Det store billede til venstre:
Den store kæde er måske en anelse større end din egen lille cykelkæde - det er store kræfter, der er på spil i skibsmotorer.
:: Kontakt :: Per : 40 28 10 92 : per@duelund.pm :: Jens : 40 18 07 50 : k@mpmann.dk :
Lav din egen hjemmeside med mono.net